مراسم میس یونیورس سال 2019 روز پیش برگزار شد و برای سومین بار دختری از آفریقای جنوبی، تاج را بر سر گذاشت که لقب دومین سیاهپوست برنده این مسابقات را از آن خود کرد.

 

باهم در این مطلب کمی بیشتر با فینالیست‌های مسابقه و به‌طور کلی اهداف و نحوه برگزاری این مراسم و تفاوت آن با مراسم میس ورلد یا دختر شایسته (Miss world) آشنا می‌شویم. با ما همراه باشید. درکل ریشه برگزاری این نوع مسابقات به سال 1926 برمی‌گردد.

آمریکا و البته اگر بخواهیم به‌طور خاصتر بگوییم، ایالت تگزاس از طوفانی بزرگ، خسارتی وحشتناک دیده بود و سعی داشت آن را جبران کند. بهترین راهی که مسئولان در آن زمان به ذهنشان می‌رسید، جذب توریست بود و برای حل این مسئله هم به برگزاری مسابقاتی فکر کردند که در آن دختران زیبا از ایالات مختلف جمع می‌شوند و بر سر زیبایی خود به رقابت می‌پردازند.

در سال‌های اول برگزاری، تنها معیار انتخاب، زیبایی و اندام متناسب بود و یکی از مهمترین آیتم‌های آن پوشیدن مایو و راه رفتن در حضور داوران و تماشاچیان بود. این مسابقه چندی بعد به‌دلیل مسائل مالی متوقف شد، اما پس از مدتی با نام جدید میس آمریکا دوباره برگزار شد. از آن پس هرساله صدا‌های اعتراضات از گوشه و کنار دنیا و به‌خصوص آمریکا به‌گوش می‌رسد؛ مبنی براینکه در این مسابقات از جذابیت جنسی ن سوء استفاده شده و ن به‌نوعی ابزاری برای جذب سرمایه و پول درنظر گرفته می‌شوند.

در یکی از همین سال‌ها یکی از شرکت‌کنندگان از پوشیدن مایو سرباز زد و همین امر سرآغاز دوشاخه و بعد‌ها چندشاخه شدن این مراسم شد و کم‌کم مسیری ایجاد شد که درحال حاضر مشاهده می‌کنید: مراسم میس یونیورس یا ملکه زیبایی جهان که درواقع ریشه و خاستگاهی آمریکایی دارد و در لاس‌وگاس برگزار می‌شود و مراسم میس ورلد یا دختر شایسته جهان که بین‌المللی‌تر است و محل برگزاری آن در لندن انگلستان است.

جدا از این مورد، این مسابقات تفاوت چندان دیگری باهم ندارند. اکنون سال‌هاست که معیار انتخاب به‌صرت کلی، علاوه بر زیبایی چهره و اندام متناسب، هوش و شخصیت فردی، فعالیت اجتماعی و خیریه، داشتن استعداد کافی در یک زمینه هنری یا ورزشی و هوش و دانش ی نیز هست. در این مسابقه، از دختران پرسش‌های متعددی می‌شود؛ از آن‌ها خواسته می‌شود که صحبت و به‌نوعی سخنرانی کنند تا قدرت بیان آن‌ها و قدرت نفوذ کلامشان سنجیده شود و در مراسم، ویدئو‌هایی از فعالیت‌های اجتماعی و خیریه‌ای که انجام داده‌اند، پخش می‌شود.

هرساله کشور‌های متعدد، این مراسم را برگزار می‌کنند و در نهایت، یکی از دختران را به‌عنوان ملکه زیبایی آن کشور انتخاب می‌کنند؛ سپس برای ثبت‌نام او در مسابقات جهانی اقدام کرده و درصورت تایید هیئت ژوری مربوطه، دختر موردنظر برای شرکت در مسابقات به لاس‌وگاس اعزام می‌شود.

جالب است بدانید که دونالد ترامپ تا پیش از بدست آوردن مقام ریاست جمهوری آمریکا یکی از سرمایه‌گذاران و مدیران اصلی این مراسم بود که پس از اظهارنظر‌های جنجالی‌اش درباره مردم مکزیک و مهاجران، سهام خود را فروخت و به گفته برخی به‌طور مسالمت‌آمیز از مدیریت و شراکت کنار گذاشته شد.

برخلاف اعتراضات عده‌ای از مردم و فعالین حقوق ن که برگزاری این نوع مسابقات را خشونت پنهان علیه ن و استفاده ابزاری علیه آن‌ها می‌دانند، شرکت کنندگان در این مراسم معتقدند که انسان باید از زیبایی که خدا در اختیارش قرار داده، به نحو احسن و درجهت زیبا کردن دنیا و کمک به نیازمندان استفاده کند.

یکی از شرایط شرکت در این مسابقه، حضور این افراد در فعالیت‌های اجتماعی است و علاوه بر آن، برندگان اصلی مسابقه باید به‌مدت حداقل یک سال در کمپین‌هایی که سازمان بانی این مراسم برگزار می‌کند، شرکت کنند؛ این کمپین‌ها بیشتر مربوط به امور خیریه، کمک به نیازمندان، گسترش صلح و دوستی در جهان و. است.

مرجع


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها